Notícies

Els beneficis de l‘aigua de mar

Dissabte vam fer una visita per conèixer els beneficis de l‘aigua de mar a mans de La Fundació Aquamaris. A primera línia de mar, al cor de Badalona, i amb un dia espectacular ens trobem amb l’Oriol perquè ens expliqui les principals formes d’ús de l’aigua de mar. Ens explica del beure, del cuinar, de…

Seguir llegint

Visitem Salt de Colom

Amb les Trementinaires de Vallcarca- El Coll volem també descobrir de primera mà tot el què consumim. Regularment organitzem sortides per conèixer els nostres proveïdors. Aquest setembre hem organitzat la visita a L’Espunyola per conèixer l’origen de la carn de vedell ecològica que consumim. És el projecte de Salt de Colom. Són ramaders i productors…

Seguir llegint

Cinc anys de Primavera Verda…i molts més!!!

El passat 16 de maig la Cooperativa de Consum Crític Trementinaires del Coll-Vallvarca va encarregar-se per cinquè any consecutiu de la preparació del dinar popular de la festa de la Primavera Verda en el Parc de la Creueta del Coll, un acte que ja fa 10 anys que se celebra en el parc durant el…

Seguir llegint

Fem sabó casolà a la setmana verda

El passat dimecres dia 20 de maig vam organitzar un taller de sabó natural al Centre Cívic del Coll. Una activitat que s’emmarcava dins la programació de la Primavera Verda 2015. Vam passar molt bona estona al costat dels veïns del barri que es van apuntar al taller. Aquí us deixem la recepta per si…

Seguir llegint

Consum i territori

En el moment de participar en una cooperativa de consum agroalimentari, una de les premisses bàsiques és la de proximitat. Volem que els productes siguin ecològics, de proximitat, que provinguin en la mesura d’allò possible directament del productor, amb el que s’estableix una relació comercial de confiança. En aquesta entrada volem tractar la qüestió de…

Seguir llegint

Ens van donar carbassa

No hem rebutjat l’oferiment amorós que ens han fet. Aquest seria el sentit de la frase feta Ens van donar carbassa. Nosaltres agafem el sentit real de la frase i ja entendreu el perquè. A la cooperativa anem descobrint varietats, espècies i sobretot fruites i verdures de temporada. Respecte les carbasses n’estem aprenent moltes coses.…

Seguir llegint

Estrenem el racó de les Trementinaires

Fa just fa un any vem fer una visita a Tuixent i vem visitar el Museu de les Trementinaires. La visita al Museu ens va permetre conèixer qui eren les trementinaires (l’origen del nostre nom), quines herbes i remeis comercialitzaven i com organitzaven les seves rutes, sempre a peu, des de la vall de la…

Seguir llegint

S'està carregant…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.