Els beneficis de l‘aigua de mar
Dissabte vam fer una visita per conèixer els beneficis de l‘aigua de mar a mans de La Fundació Aquamaris. A primera línia de mar, al cor de Badalona, i amb un dia espectacular ens trobem amb l’Oriol perquè ens expliqui les principals formes d’ús de l’aigua de mar. Ens explica del beure, del cuinar, de…
Seguir llegintVisitem Salt de Colom
Amb les Trementinaires de Vallcarca- El Coll volem també descobrir de primera mà tot el què consumim. Regularment organitzem sortides per conèixer els nostres proveïdors. Aquest setembre hem organitzat la visita a L’Espunyola per conèixer l’origen de la carn de vedell ecològica que consumim. És el projecte de Salt de Colom. Són ramaders i productors…
Seguir llegintCinc anys de Primavera Verda…i molts més!!!
El passat 16 de maig la Cooperativa de Consum Crític Trementinaires del Coll-Vallvarca va encarregar-se per cinquè any consecutiu de la preparació del dinar popular de la festa de la Primavera Verda en el Parc de la Creueta del Coll, un acte que ja fa 10 anys que se celebra en el parc durant el…
Seguir llegintFem sabó casolà a la setmana verda
El passat dimecres dia 20 de maig vam organitzar un taller de sabó natural al Centre Cívic del Coll. Una activitat que s’emmarcava dins la programació de la Primavera Verda 2015. Vam passar molt bona estona al costat dels veïns del barri que es van apuntar al taller. Aquí us deixem la recepta per si…
Seguir llegintTot a punt per la Festa Verda
Aquest dissabte 16 de maig serem a la Festa Verda i Mostra d’Entitats 2015 a la Creueta del Coll. Per cinquè any consecutiu prepararem una paella ecològica. Us llepareu els dits! Ja podeu consultar tota la programació: http://ccivics.bcn.cat/files/1431542742_programa%20de%20ma%202015.jpg Us hi esperem,
Seguir llegintConsum i territori
En el moment de participar en una cooperativa de consum agroalimentari, una de les premisses bàsiques és la de proximitat. Volem que els productes siguin ecològics, de proximitat, que provinguin en la mesura d’allò possible directament del productor, amb el que s’estableix una relació comercial de confiança. En aquesta entrada volem tractar la qüestió de…
Seguir llegintUna persiana oberta al barri
Feia temps que hi rumiàvem i en teníem ganes i per fi ho hem fet realitat. La persiana de la cooperativa ja té personalitat. Un grafit, amb italià graffiti, pintat pel gran artista #feoflip (http://basuravisual.blogspot.com.es) ens reflecteix que som i qui som per dins. Representa una torre d’elements en equilibri que entre tots ells formen…
Seguir llegintDel mar a la taula, visitem la Llotja de Barcelona
Un grup de membres de les Trementinaires de Vallcarca vem tenir l’ocasió de visitar la Llotja de Barcelona a mans de la gent de PEIX AL PLAT (http://www.elpeixalplat.com/ca/) Treballen tant en la divulgació del consum responsable com en la venda de cistelles de peix fresc, de proximitat i de temporada, procedent de les llotges catalanes.…
Seguir llegintEns van donar carbassa
No hem rebutjat l’oferiment amorós que ens han fet. Aquest seria el sentit de la frase feta Ens van donar carbassa. Nosaltres agafem el sentit real de la frase i ja entendreu el perquè. A la cooperativa anem descobrint varietats, espècies i sobretot fruites i verdures de temporada. Respecte les carbasses n’estem aprenent moltes coses.…
Seguir llegintEstrenem el racó de les Trementinaires
Fa just fa un any vem fer una visita a Tuixent i vem visitar el Museu de les Trementinaires. La visita al Museu ens va permetre conèixer qui eren les trementinaires (l’origen del nostre nom), quines herbes i remeis comercialitzaven i com organitzaven les seves rutes, sempre a peu, des de la vall de la…
Seguir llegintS'està carregant…
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.