Amb les Trementinaires de Vallcarca- El Coll volem també descobrir de primera mà tot el què consumim. Regularment organitzem sortides per conèixer els nostres proveïdors.
Aquest setembre hem organitzat la visita a L’Espunyola per conèixer l’origen de la carn de vedell ecològica que consumim.
És el projecte de Salt de Colom. Són ramaders i productors del Berguedà. Ens ha rebut, molt amablement, el Josep però s’hi dediquen tota la família.
Salt del Colom és una casa de pagès on tota la família hi posa de la seva part a les diferents tasques que s’hi realitzen. Des dels treballs de conrear la terra i la cria del bestiar fins a l’elaboració i distribució del producte elaborat.
Fa moltes generacions que entenen que el tracte amb la terra i els animals és molt més que un treball, és una filosofia de respecte i companyonia cap a qui realment dóna els fruits d’aquesta vida. L’ objectiu de Salt de Colom és oferir el millor producte, amb total transparència, fins a arribar al consumidor final.
En Josep ens ha explicat què ecològic vol dir que en la seva finca no entren ni productes químics de síntesi, ni organismes modificats genèticament (OMG), ni medicació al•lopàtica per als animals, tant persistents a la natura i als organismes vius. S’utilitzen mètodes preventius i fitoteràpia.
Els productes són certificats amb el segell europeu i el CCPAE, de l’organisme de control de la comunitat autònoma de Catalunya.
La vedella ecològica, criada a la finca del Salt del Colom, creix i s’alimenta en llibertat a les seves pastures. La seva alimentació es complementa amb farratges i grans de cereals ecològics sense cap additiu.
A Salt de Colom no hi ha intermediaris, cultiven la terra, alimenten els ramats i distribueixen els aliments finals.
Ara que ja hem vist les vaques, i les instal.lacions de Salt de Colom ens acomiadem del Josep i dinem tots plegats a Bagà.
Gràcies al Jordi i l’Anna per l’acollida al fantàstic pati i les meravelloses vistes a la Serra del Cadí.
Deixa un comentari