Un grup de membres de les Trementinaires de Vallcarca vem tenir l’ocasió de visitar la Llotja de Barcelona a mans de la gent de PEIX AL PLAT (http://www.elpeixalplat.com/ca/)
Treballen tant en la divulgació del consum responsable com en la venda de cistelles de peix fresc, de proximitat i de temporada, procedent de les llotges catalanes. Promouen el consum d’espècies comercialment poc conegudes (“recuperades”), que per tant no estiguin sobreexplotades i que hagin estat capturades amb tècniques de pesca al més respectuoses possibles amb el mar i, per tant, més sostenibles. Així mateix, no comercialitzen peixos de cultiu, taurons o peixos per sota de les seves talles mínimes legals de captura.
L’Anna va ser la nostra guia d’una ruta molt completa per seguir el recorregut del peix, del mar fins a la nostra taula. Vem descobrir els diferents tipus d’embarcacions i arts de pesca utilitzades per a la captura de diferents espècies (encerclament, arrossegament, tresmalls, etc.) vem tenir contacte amb la vida quotidiana dels pescadors i vem poder veure amb els nostres propis ulls què li passa al peix un cop desembarcat a terra. Un cop a la llotja vem aprendre a reconèixer les diferents espècies i vem viure d’aprop la subhasta.
A la llotja de Barcelona quedem només dues barques de pesca artesana, però hem pogut veure de primera mà que també és possible consumir peix de forma responsable!!!
Aquí teniu un recull de fotos de la visita,
Del mar a la taula, visitem la Llotja de Barcelona
febrer 26, 2015 per trementinaires
Deixa un comentari